Flashback!

Van kinds af aan maken we in ons leven dingen mee die een herinnering vormen in het hoofd. Niet alles, maar een fragment, een trigger.

Denk maar eens aan een bepaalde geur, die je direct terugbrengt naar die ene vakantie… of een liedje dat je meteen terugbrengt naar die verliefde periode in je schooltijd. Je hersenen zijn zo krachtig dat je bijna die aardbeien proeft als je eraan denkt!

Datzelfde gebeurt bij negatieve gebeurtenissen. En ook die trigger blijft terugkomen. Zo erg soms dat het ervoor zorgt dat je niet optimaal kunt functioneren. Veel mensen stapelen jaren van stress op, niet meer wetend wat de trigger ooit was, totdat ze uitvallen. Dan gaan we laagje voor laagje de problemen aanpakken. 

Stress en wachtlijsten

Steeds hetzelfde verhaal vertellen aan de zorgverleners, iedere keer de stress ervaren van het gebeurde en het gaat er niet van weg. Je snapt wat er gebeurt, accepteert het bijna dat je er steeds doorheen moet, maar… kan dat nou echt niet anders? Je loopt in een cirkel en komt steeds op hetzelfde punt terug.

Je wilt er niet meer over praten.

Het is nog even wennen aan het idee dat kinderen (iedereen eigenlijk) gewoon een goed opbergsysteem nodig hebben in hun hoofd, want er blijkt dan helemaal geen sprake te zijn van een ‘aandoening’, maar van verkeerd opslaan van de aangereikte informatie. Zo simpel is het. Ze kunnen ook heel goed zelf een trauma oplossen, op hun eigen manier, net als volwassenen.Vol hoofd opruimen en het trauma of de angst oplossen met volledig eigen regie over wat er gebeurt in het hoofd: dat is de MatriXmethode.

Trauma’s uit het verleden, angsten van nu en voor toekomstige zaken. We lossen het samen op.

Je hoeft me niets te vertellen

Niets hoeven te vertellen, wel het probleem oplossen. Zo krachtig is het eigen brein. Simpel? Misschien wel. Effectief? Zeker!

Het is eigenlijk niet mogelijk om een 100% garantie te geven, want we kunnen niet in een hoofd kijken of het helemaal is opgelost. Soms is een trauma zo heftig geweest dat het pas na de tweede of derde sessie echt helemaal weg is. Maar in alle geregistreerde gevallen (@MatriXmethodeinstituut) is uiteindelijk de volledige beleving ontladen.

Prijzen voor coaching met de MatriXmethode verschillen op basis van de behoefte.

MatriXmethode behandelingen zijn voor zowel particulieren als voor bedrijven en zorg/hulpdiensten beschikbaar. Vraag naar de informatie en prijzen.

Sylvia ter Wal
Tel.: 06-300 16 175

 We onderscheiden een aantal facetten in de methodiek. 

 • Hoofd Opruimen eerste keer
 • Hoofd Opruimen opvolgende keer
 • Waardehiërarchie
 • MatriXsessie voor een of meer hulpvragen
 • Volledige MatriXmethodesessie
  * Hoofd opruimen;
  * Waardehiërarchie;
  * MatriXmethode angst of trauma’s oplossen.